Ніжна запіканка з курячим фаршем і м’якою сирною скоринкою. Готується просто, запікається швидко, їдять із задоволенням. Щоб додати соковитості, у фарш відправимо трохи болгарського перцю, а на поверхні запіканки розкладемо гуртки помідорів. Таку запіканку можна приготувати заздалегідь, як напівфабрикат, а до моменту обіду запекти в духовці. Запікання займе не більш, ніж двадцять п’ять хвилин.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Макарони – 250 гр.
  • Курячий фарш – 300 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати запіканку з курячим фаршем і макаронами легко! Макарони відварюємо у воді з невеликою кількістю солі. Варимо вироби аль дэнтэ, щоб вони залишалися трохи твердими всередині. Після варіння відкидаємо макарони на друшляк і даємо повністю стекти рідини. Після цього поміщаємо макарони назад в порожню каструлю, кладемо половину від зазначеної кількості вершкового масла і добре струшуємо.

У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла без запаху і викладаємо в неї курячий фарш. Помішуємо, щоб маса розпалася на дрібні шматочки. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Обсмажуємо фарш три-чотири хвилини при середньо-високій температурі, періодично помішуючи.

Болгарський перець промиваємо, чистимо від насіння і плодоніжки, дрібно нарізаємо. Шматочки перцю додаємо до фаршу і перемішуємо. Обсмажуємо фарш ще п’ять хвилин, знизивши температуру плити до мінімальної. Знімаємо з плити і даємо масі охолонути до теплого стану.

В каструлю до макаронів додаємо яйця і перемішуємо. Потім додаємо обсмажений фарш і знову перемішуємо.

Форму для запіканки змащуємо олією і викладаємо в неї макарони, змішані з фаршем.

Помідори промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на тонкі кухлі. Розкладаємо їх поверх макаронів у формі. Посипаємо сіллю.

Далі розподіляємо на томатах рівний шар тертого на дрібній тертці сиру.

Решту вершкового масла ріжемо на шматочки і розкладаємо їх поверх сиру.

Ставимо запіканку в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо протягом двадцяти п’яти хвилин. Готову запіканку дістаємо з духовки, посипаємо нарізаною дрібними шматочками зеленою цибулею і подаємо до столу. Нарізаємо на порції прямо у формі.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів з сиром і помідорами Запіканка з макаронів з фаршем Запіканка з макаронів з фаршем, сиром і помідорами Запіканка з макаронів з яйцями Запіканка з макаронів як в дитячому саду