Ніжний молочний соус і овочі надають запіканці з відварених макаронних виробів особливо приємний, вершково-сирний смак. Приправте її спеціями, додавши більше або менше перцю по вашому розсуду. З овочами добре поєднуються такі спеції, як сушений або свіжий базилік, розмарин і чебрець.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Макарони – 250 гр.
  • Заморожена суміш овочів – 400 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 0.5 л.
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати запіканку з макаронів з овочами? Щоб кмин краще віддав свій запах, розітріть його в ступці або подрібніть в кавомолці.

Натріть сир на тертці або купіть вже тертий твердий сир.

Макаронні вироби відваріть до готовності в підсоленій воді, але слідкуйте, щоб вони не були м’якими, щоб під час запікання вони не перетворилися на кашу. Відкиньте макарони на друшляк, дайте воді стекти, а самі макарони розмішайте з рослинним маслом, щоб вони легко відділялися один від одного.

У окріп покладіть суміш заморожених овочів і поваріть після закипання в підсоленій воді 3-5 хвилин.

Борошно обсмажте в сковороді на вершковому маслі, помішуючи, щоб вона стала золотистою. Додайте порційно молоко і, помішуючи, варіть 5 хвилин соус, щоб він став в міру густою.

В соус додайте сир і кмин, підсолити і приправте його перцем або іншими спеціями за смаком.

Нагрійте свій духовку до 190-200 градусів. Потім змастіть маслом форму, куди будете викладати макарони, попередньо розмішані з соусом і овочами. Запікайте блюдо до красивої скоринки.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без м'яса Запіканка з макаронів з сиром Запіканка з макаронів як в дитячому саду