Запіканка з макаронів з фаршем, яйцем і сиром в духовці проста в приготуванні і сподобається більшості домочадців! Якщо в сім’ї люблять макарони, а фантазія з приготування пасти з родзинкою вичерпалася, пропонуємо звернути увагу на макаронні запіканки. Ось, наприклад, цей рецепт з фаршем, сиром і яйцем. Таке блюдо за смаком нагадає макарони по-флотськи, але вид буде мати абсолютно інший, і смакових відтінків тут побільше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Макарони – 250 гр.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
- Прованські трави – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати запіканку з макаронів з фаршем, яйцем і сиром в духовці легко! Варимо макарони до готовності в злегка підсоленій воді, як зазначено в інструкції на упаковці. Важливо не переварити їх, щоб після подальшого запікання вони не розм’якли.
Готові макарони відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і даємо повністю стекти рідини.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і рубаємо ножем на дрібні кубики.
У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла без запаху і висипаємо в нього подрібнену цибулю. При помішуванні обсмажуємо цибулю до прозорості і легкого золотистого відтінку.
Потім кладемо до цибулі фарш і відразу починаємо розминати його виделкою, щоб отримати розсипчасту масу.
Додаємо за смаком сіль, чорний мелений перець і тертий мускатний горіх. Обсмажуємо цибульно-м’ясну суміш п’ятнадцять-двадцять хвилин при середній температурі плити.
В кінці обсмажування фаршу додаємо порізаний на дрібні шматочки часник, прованські трави. Перемішуємо і знімаємо з плити.
В окремій ємності збиваємо яйця та молоко. Збовтуємо всі разом виделкою або вінчиком до однорідності, злегка солимо.
Форму для запіканки змащуємо тонким шаром рослинної олії і викладаємо в неї половину від усієї кількості відварених макаронів.
викладаємо Поверх обсмажений фарш з цибулею, вирівнюємо зворотною стороною ложки або лопаткою.
Ставимо запіканку в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти п’яти – тридцяти хвилин. Сир на поверхні повинен розплавитися і утворити золотисту скориночку. Готову запіканку дістаємо з духовки і подаємо до столу гарячою прямо у формі. В якості прикраси поверхню можна посипати подрібненою зеленню.
На фарш розподіляємо залишок відварених макаронів, намагаючись зробити рівний шар.
Заливаємо сформовану запіканку яєчно-молочною сумішшю.
Твердий сир натираємо на крупній тертці. Засипаємо сирної стружкою поверхню запіканки.
Приємного апетиту!
Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без сиру Запіканка з макаронів без яєць Запіканка з макаронів з м'ясом Запіканка з макаронів з молоком і яйцями Запіканка з макаронів з сиром і яйцями Запіканка з макаронів з фаршем, сиром і помідорами Запіканка з макаронів з яйцями