Запіканка з макаронів з фаршем, яйцем і сиром в духовці проста в приготуванні і сподобається більшості домочадців! Якщо в сім’ї люблять макарони, а фантазія з приготування пасти з родзинкою вичерпалася, пропонуємо звернути увагу на макаронні запіканки. Ось, наприклад, цей рецепт з фаршем, сиром і яйцем. Таке блюдо за смаком нагадає макарони по-флотськи, але вид буде мати абсолютно інший, і смакових відтінків тут побільше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Макарони – 250 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Прованські трави – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати запіканку з макаронів з фаршем, яйцем і сиром в духовці легко! Варимо макарони до готовності в злегка підсоленій воді, як зазначено в інструкції на упаковці. Важливо не переварити їх, щоб після подальшого запікання вони не розм’якли.

Готові макарони відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і даємо повністю стекти рідини.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і рубаємо ножем на дрібні кубики.

У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла без запаху і висипаємо в нього подрібнену цибулю. При помішуванні обсмажуємо цибулю до прозорості і легкого золотистого відтінку.

Потім кладемо до цибулі фарш і відразу починаємо розминати його виделкою, щоб отримати розсипчасту масу.

Додаємо за смаком сіль, чорний мелений перець і тертий мускатний горіх. Обсмажуємо цибульно-м’ясну суміш п’ятнадцять-двадцять хвилин при середній температурі плити.

В кінці обсмажування фаршу додаємо порізаний на дрібні шматочки часник, прованські трави. Перемішуємо і знімаємо з плити.

В окремій ємності збиваємо яйця та молоко. Збовтуємо всі разом виделкою або вінчиком до однорідності, злегка солимо.

Форму для запіканки змащуємо тонким шаром рослинної олії і викладаємо в неї половину від усієї кількості відварених макаронів.

викладаємо Поверх обсмажений фарш з цибулею, вирівнюємо зворотною стороною ложки або лопаткою.

Ставимо запіканку в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти п’яти – тридцяти хвилин. Сир на поверхні повинен розплавитися і утворити золотисту скориночку. Готову запіканку дістаємо з духовки і подаємо до столу гарячою прямо у формі. В якості прикраси поверхню можна посипати подрібненою зеленню.

На фарш розподіляємо залишок відварених макаронів, намагаючись зробити рівний шар.

Заливаємо сформовану запіканку яєчно-молочною сумішшю.

Твердий сир натираємо на крупній тертці. Засипаємо сирної стружкою поверхню запіканки.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без сиру Запіканка з макаронів без яєць Запіканка з макаронів з м'ясом Запіканка з макаронів з молоком і яйцями Запіканка з макаронів з сиром і яйцями Запіканка з макаронів з фаршем, сиром і помідорами Запіканка з макаронів з яйцями