Запіканка з макаронів з ковбасою і яйцями – це просте, смачне і дуже ситне блюдо, яке легко приготувати вдома. Справжня смакота для всієї родини!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Макарони – 300 гр.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 10 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати запіканку з макаронів з ковбасою і яйцями в духовці? Варимо макарони в підсоленій киплячій воді 10-13 хв

Сосиски ріжемо невеликими кубиками.

Також ріжемо почищену цибулину.

Обсмажуємо її на рослинній олії до легкого рум’янцю і м’якого стану.

Додаємо сосиски і смажимо ще 5 хв.

Тепер змішуємо яйце, сметану, приправу з пряних трав і сіль.

Сир натираємо з допомогою великої терки.

Змащуємо деко олією і посипаємо рівним шаром панірувальних сухарів.

Викладаємо половину макаронів, кладемо наверх суміш з лука і сосисок і знову кладемо макарони.

Тепер змащуємо все сметаною з яйцем і посипаємо сиром.

Запікаємо 30-35 хв. в розігрітій духовці при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів з ковбасою і сиром Запіканка з макаронів з молоком, сиром і яйцями Запіканка з макаронів з сиром Запіканка з макаронів з сиром і яйцями Запіканка з макаронів з яйцями Макарони з м'ясом