В основі даної запіканки – відварні макарони. В якості начинки використовуємо сосиски. Для соковитості і щільності заливаємо блюдо яєчно-майонезній сумішшю, а поверхня щедро посипаємо тертим сиром. У духовці запіканка покриється апетитною рум’яною скоринкою. Подавати страву рекомендуємо з салатом зі свіжих овочів.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Макарони – 150 гр.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування запіканки з макаронів з сосисками, яйцем і сиром в духовці? Макарони можна відварити безпосередньо перед приготуванням запіканки, а можна і залишилися від обіду використовувати. Кладемо вироби в миску. Сосиски очищаємо від оболонки і нарізаємо тонкими поперечними гуртками або полукружиями. Висипаємо нарізку в миску до макаронів.

В окремій ємності збовтуємо виделкою яйце до однорідності. Додаємо майонез, щіпку солі і чорний мелений перець, ретельно змішуємо. Отриману масу вливаємо в миску до макаронів з сосисками, перемішуємо так, щоб кожен шматочок покрився заливкою.

Форму для запіканки змащуємо зсередини рослинним маслом і викладаємо в неї приготовану суміш макаронів, сосисок і заливки.

Сир натираємо на крупній тертці і рівномірно висипаємо його на поверхню макаронів у формі.

Духовку розігріваємо до 190 градусів. Форму з запіканкою ставимо на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом двадцяти п’яти-тридцяти хвилин.

Готову запіканку дістаємо з духовки і відразу подаємо до столу, поки вона гаряча. Нарізаємо на порції прямо у формі.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без фаршу Запіканка з макаронів з сиром і яйцями Запіканка з макаронів з яйцями