Запіканку з макаронів можна приготувати з будь-яким м’ясом або ковбасою. Щоб запіканка була соковитою, її готують з овочами, а якщо зверху все присипати сиром – виходить чудове блюдо, яке може цілком замінити лазанью!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Макарони – 250 гр.
  • Копчена ковбаса – 450 гр.
  • Помідори свіжі – 250 гр.
  • Сир – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершки – 200 мл
  • Цибуля зелена – 3 – 5 пір’я
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Бульйон – 400 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати запіканку з макаронів з ковбасою просто! Ковбасу нарізаємо кружечками і відправляємо на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо 2-3 хвилини.

Цибулю чистимо, ріжемо дрібними кубиками і відправляємо на сковорідку до ковбасі. Обсмажуємо до золотистого кольору.

В сковороду до шинки і луку засипаємо сирі макарони. Краще всього вибирати макарони з твердих сортів пшениці, щоб вони зберегли свою форму в процесі готування.

Часник чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Помідори заливаємо окропом на 1-2 хвилини і знімаємо з них шкірку. Ріжемо помідори кубиками. Відправляємо в сковороду до ковбаси і макаронів часник, помідори і заливаємо бульйон. Накриваємо сковороду кришкою або фольгою і відправляємо в духовку запікатися при 190 градусах на 15 хвилин.

Виймаємо сковороду, додаємо у наше блюдо вершки, сіль і перець і ставимо, не накриваючи, в духовку ще на 15 хвилин.

Сир натираємо на дрібній тертці, відкриваємо духовку і посипаємо запіканку сиром. Закриваємо і запікаємо ще 5-7 хвилин, поки наша страва не покриється рум’яною скоринкою.

Готову запіканку дістаємо з духовки, посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів без сиру Запіканка з макаронів без фаршу Запіканка з макаронів з ковбасою і сиром Запіканка з макаронів з сиром Запіканка з макаронів з сиром і помідорами Макарони з м'ясом