Запіканку з макаронів можна приготувати з будь-яким м’ясом або ковбасою. Щоб запіканка була соковитою, її готують з овочами, а якщо зверху все присипати сиром – виходить чудове блюдо, яке може цілком замінити лазанью!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Макарони – 250 гр.
- Копчена ковбаса – 450 гр.
- Помідори свіжі – 250 гр.
- Сир – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Вершки – 200 мл
- Цибуля зелена – 3 – 5 пір’я
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Бульйон – 400 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати запіканку з макаронів з ковбасою просто! Ковбасу нарізаємо кружечками і відправляємо на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо 2-3 хвилини.
Цибулю чистимо, ріжемо дрібними кубиками і відправляємо на сковорідку до ковбасі. Обсмажуємо до золотистого кольору.
В сковороду до шинки і луку засипаємо сирі макарони. Краще всього вибирати макарони з твердих сортів пшениці, щоб вони зберегли свою форму в процесі готування.
Часник чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Помідори заливаємо окропом на 1-2 хвилини і знімаємо з них шкірку. Ріжемо помідори кубиками. Відправляємо в сковороду до ковбаси і макаронів часник, помідори і заливаємо бульйон. Накриваємо сковороду кришкою або фольгою і відправляємо в духовку запікатися при 190 градусах на 15 хвилин.
Виймаємо сковороду, додаємо у наше блюдо вершки, сіль і перець і ставимо, не накриваючи, в духовку ще на 15 хвилин.
Сир натираємо на дрібній тертці, відкриваємо духовку і посипаємо запіканку сиром. Закриваємо і запікаємо ще 5-7 хвилин, поки наша страва не покриється рум’яною скоринкою.
Готову запіканку дістаємо з духовки, посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Запіканка з макаронів без сиру Запіканка з макаронів без фаршу Запіканка з макаронів з ковбасою і сиром Запіканка з макаронів з сиром Запіканка з макаронів з сиром і помідорами Макарони з м'ясом