Страва з розряду «на швидку руку»: швидко, просто і нехитро. Склад нескладний, і всі необхідні продукти знайдуться в будь-якому холодильнику. Тим не менш, така запіканка може стати фаворитом серед варіантів сімейних вечерь, особливо у дітей. Маленькі їдці небайдужі до макаронів, і в такому вигляді паста викликає особливу цікавість і, як правило, подальше схвалення. Особливо красивою запіканка виходить, якщо використовувати широку локшину з фігурними краями, як на фото: зріз готового страви буде мати вигляд рельєфною дровітні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Макарони – 220 гр.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати запіканку з сирих макаронів з ковбасою легко! Одразу звертаємо увагу, що для даної запіканки макарони не потрібно попередньо відварювати. Використовуємо їх у сирому сухому вигляді. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Поміщаємо сухі макарони у форму.

Ковбасу очищаємо від оболонки і нарізаємо тонкою соломкою. Можна використовувати варені, варено-копчену, сиров’ялені ковбаси, салямі або шинку. З будь-яким м’ясним продуктом запіканка вийде смачною. Розподіляємо нарізану ковбасу поверх макаронів рівним шаром. Посипаємо ковбасний шар чорним меленим перцем. Також можна на цьому етапі додати будь-які спеції або сушені трави за смаком. В окремій ємності змішуємо молоко з водою і невеликою кількістю солі. Отриманою сумішшю заливаємо макарони.

Твердий сир натираємо на крупній тертці і засипаємо їм поверхню запіканки.

Форму закриваємо кришкою або затягуємо листом фольги блискучою стороною всередину. Духовку розігріваємо до температури 200 гр. і ставимо форму на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти п’яти хвилин. Після закінчення зазначеного часу фольгу або знімаємо кришку і продовжуємо запікати ще хвилин десять, щоб на поверхні утворилася рум’яна кірочка. Готову запіканку дістаємо з духовки, і подаємо на стіл прямо у формі.

Перед подачею посипаємо запіканку дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів без фаршу Запіканка з макаронів з ковбасою і сиром Запіканка з макаронів з сиром