Просто, швидко та смачно готувати обід для всієї родини – мрія кожної господині. Рецепт запіканки з макаронів з м’ясом як ніби спеціально створений для таких ситуацій. Блюдо виходить дуже ситним, особливих зусиль від господині не вимагає, а домочадці завжди залишаються від неї в захваті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Макарони – 200 гр.
- Свинина або Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 800 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сир – 120 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати запіканку з макаронів з м’ясом? Підготувати всі необхідні інгредієнти. М’ясо перетерти на фарш. Макарони відварити. Сир натерти на крупній тертці, перець і цибулю порізати на невеликі кубики, часник подрібнити.
Фарш обсмажити на рослинному маслі. Додати до нього цибулю, перець і часник, все добре перемішати і тушкувати 5-10 хвилин на невеликому вогні. Якщо використовуються свіжі помідори, обшпарити їх окропом, зняти шкірку, блендером зробити з них пюре. Додати томатне пюре до смаженого фаршу, перемішати, тушкувати ще близько 5 хвилин.
До фаршу додати варені макарони, вимішуємо. Додати сіль і перець за смаком.
Форму для випікання змастити олією, викласти м’ясну суміш з макаронами, посипати тертим сиром. Випікати запіканку з макаронів з м’ясом 25 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Подавати гарячою. Приємного апетиту!
Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без сиру Запіканка з макаронів без яєць Запіканка з макаронів з сиром і помідорами Запіканка з макаронів як в дитячому саду Макарони з м'ясом