Просто, швидко та смачно готувати обід для всієї родини – мрія кожної господині. Рецепт запіканки з макаронів з м’ясом як ніби спеціально створений для таких ситуацій. Блюдо виходить дуже ситним, особливих зусиль від господині не вимагає, а домочадці завжди залишаються від неї в захваті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Макарони – 200 гр.
  • Свинина або Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 800 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сир – 120 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати запіканку з макаронів з м’ясом? Підготувати всі необхідні інгредієнти. М’ясо перетерти на фарш. Макарони відварити. Сир натерти на крупній тертці, перець і цибулю порізати на невеликі кубики, часник подрібнити.

Фарш обсмажити на рослинному маслі. Додати до нього цибулю, перець і часник, все добре перемішати і тушкувати 5-10 хвилин на невеликому вогні. Якщо використовуються свіжі помідори, обшпарити їх окропом, зняти шкірку, блендером зробити з них пюре. Додати томатне пюре до смаженого фаршу, перемішати, тушкувати ще близько 5 хвилин.

До фаршу додати варені макарони, вимішуємо. Додати сіль і перець за смаком.

Форму для випікання змастити олією, викласти м’ясну суміш з макаронами, посипати тертим сиром. Випікати запіканку з макаронів з м’ясом 25 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Подавати гарячою. Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без сиру Запіканка з макаронів без яєць Запіканка з макаронів з сиром і помідорами Запіканка з макаронів як в дитячому саду Макарони з м'ясом