Цікавий рецепт, який варто приготувати – засолювання чорних груздів в банки на зиму. Кожна господиня хоче так засолити грузді, щоб вони мали хрусткий смак і чудовий аромат. Цей непоказний з вигляду гриб має білка більше, ніж у м’ясі курки, і є єдиним неживотным продуктом, що містить вітамін D. В умовах сучасних квартир цю заготовку можна зробити, забруднюючи чорні грузді в банках.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорні Грузді – 2 кг
  • Сіль – 80 гр.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Ялинова гілка – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Рецепт приготування засолювання чорних груздів в банках на зиму простий у приготуванні! Приготуйте всі необхідні прянощі для засолювання грибів.

Очищені від сміття чорні грузді протягом 2–3дней вимочити у холодній воді, змінюючи її кожні 8 годин. Потім гриби ретельно вимийте, зачищаючи забруднені місця губкою.

Банку для заготівлі помийте з содою. На дно банки покладіть кроповий парасольку і ялинову гілочку, нарізаний на шматочки корінь хрону і пластинки часнику.

Підготовлені гриби покладіть в банку пошарово. Кожен шар груздів посипайте сіллю в розрахованому кількості і між шарами кладіть листочки лавра, пластинки часнику і горошини запашного перцю. Грузді добре притискайте рукою, щоб вони дали сік.

Коли банку заповніть до самого верху, притисніть гриби хрестоподібно складеними дерев’яними паличками або капроновою кришкою, трохи зігнувши її. Важливо, щоб грузді були повністю покриті розсолом.

Банку з груздями поставте на тарілку, щоб на стіл не протікав грибний сік, і залиште гриби при кімнатній температурі на 2 діб. Потім закрийте гриби чистої кришкою і, не виймаючи гніту, поставте в холодильник на 2 місяці. Чорним груздям потрібно більше часу для хорошої засолювання, ніж білим.

Вдалих заготовок!

Гриби на зиму Солоні гриби на зиму Солоні грузді Чорні грузді на зиму Як приготувати грузді - рецепти