найшвидший і простий спосіб засолювання ікри форелі. Вже через 5 хвилин у вас на столі будуть смачні бутерброди. Приготовлена вдома ікра не йде ні в яке порівняння з покупної, а в її натуральності можна не сумніватися.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Вода – 0,7 л.
- Ікра форелі – 120 гр.
- Сіль – 40 гр.
- Масло оливкове – 5 гр.
Процес приготування:
Як засолити ікру форелі п’ятихвилинка? Відміряйте 350 мілілітрів води, розчиніть в ній 20 грам солі. В соляний розчин пустіть ікру на 5 хвилин.
Через 5 хвилин зніміть ікринки від плівки. Притримуйте ястика з одного боку, проведіть великим пальцем по всій довжині, акуратно поддевом ікринки і виштовхуючи їх назовні.
Злийте солону рідину і промийте ікру чистою водою.
Решту сіль розчиніть в 350 мілілітрах теплої кип’яченої води.
Викладіть ікру в солону воду і залиште на 15 хвилин.
Через 15 хвилин, потім відкиньте ікру на друшляк і дайте стекти всій рідини. Потім перекладіть ікру в миску, залийте її оливковим маслом і перемішайте. Завдяки маслу ікра не злипнеться і буде блищати.
Солона ікра готова, можна робити бутерброди і подавати на стіл. У холодильнику таку ікру можна зберігати до 7 днів, в морозилці – 30 днів.
Приємного апетиту!
Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру