Солити ікру горбуші просто і досить швидко. Головне правильно її очистити, видалити плівку і не пошкодити ікринки. Домашня ікра виходить абсолютно особливою, натуральної і смачною. Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Ікра горбуші – 350 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як промити і посолити ікру горбуші? У теплу кип’ячену воду додаємо 1 ст. л. солі і розмішуємо до розчинення.

Викладаємо в неї ікру горбуші і даємо постояти 3 хв. Від температури і солі плівка почне скручуватися. Відокремлюємо плівку руками і зливаємо воду.

Решту воду також кип’ятимо і трохи охолоджуємо, розчиняємо в ній 3 ст. л. солі і перекладаємо ікру.

Залишаємо ікру на 15-30 хв. для засолювання. Потім зливаємо воду через друшляк і кладемо ікру в глибоку ємність.

Додаємо оливкову олію і розмішуємо.

Приємного апетиту!

Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру