Господині нерідко воліють солити сало в домашніх умовах гарячим способом і роблять це з двох причин: витрачається менше часу на приготування цього смачного пряного делікатесу і знищуються всі мікроби і паразити, які можуть бути в сирому салі.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сало з прошарками м’яса – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 100 гр.
- Часник – 2 головки
- Приправа для м’яса – 2 ст. л.
Процес приготування:
Спочатку підготуйте в потрібній кількості всі продукти для засолювання сала гарячим способом в домашніх умовах. У сала поскобліть ножем шкірку, потім промийте і розріжте на шматки довільної форми.
У каструлю налийте чисту питну воду, насипте сіль крупного помелу або кам’яну, тільки не йодовану, і розсіл закип’ятити. За цей час почистіть одну часникову голівку і зубки нашаткуйте на платівки.
Нарізаний часник перекладіть в киплячий розсіл.
Потім перекладіть в розсіл шматки сала, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
На сало помістіть плоску тарілку і будь-який вантаж, можна банку з водою. Залиште сало в розсолі до повного охолодження. Потім каструлю з салом на 3 дні помістіть в холодильник. Невеликий вантаж на салі можете залишити.
Після закінчення цього часу шматки сала вийміть з розсолу і обсушити кухонним рушником.
Другу очищену головку часнику подрібніть на часничниці або наріжте тонкими слайсами. Шматочки сала покладіть на харчову плівку і натріть подрібненим часником і спеціями.
Потім плівку акуратно і щільно загорніть. Покладіть приготоване сало в морозилку.
Через кілька годин сало, засолене гарячим способом, можна нарізати скибочками і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Засолювання сала гарячим способом Засолювання сала з часником Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі