Заварні паски на вершках – справжнє великоднє диво! Це дуже смачна, ніжна і повітряна випічка, а з додаванням родзинок і цукатів виходить ще апетитніше. Звичайно, його приготування потребує часу і терпіння, але результат вас точно порадує!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вершки 10% – 1.5 ст.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Яйце – 5 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Ванілін – 1 пакет
- Свіжі дріжджі – 40 гр.
- Ізюм – 250 гр.
- Цукати – 130 гр.
- Борошно пшеничне – 5 ст.
Процес приготування:
Готувати заварна паска на вершках легко! 1 склянка вершків переливаємо в невелику каструлю, ставимо їх на вогонь і доводимо до кипіння. Потім розмішуємо в них 3 ст. л. борошна і даємо масі охолонути.
Також підігріваємо решта вершки і розводимо в них дріжджі, з’єднуємо дві маси і накриваємо, залишаємо настоятися опару на 3-4 години. Маса повинна піднятися.
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо в густу стійку піну, а жовтки перетираємо з цукром, сіллю і ваніліном.
Вершкове масло розтоплюємо на маленькому вогні. Додаємо його в опару.
Також в опару додаємо жовткову масу і білки. Обережно починаємо засипати борошно, замішуємо досить густе тісто (тісто має не прилипати до рук, якщо воно липне, додайте ще трохи борошна).
Змащуємо готове тісто рослинним маслом і відправляємо в тепле місце на 1 годину, тісто потрібно як слід укрити, щоб воно підійшло.
Родзинки промиваємо і заливаємо окропом на пару хвилин. Зливаємо воду і даємо йому підсохнути.
Змішуємо ізюм і сухофрукти з готовим тестом. І знову відправляємо його на годину в тепле місце.
Тепер обминаємо тісто і ділимо його на кілька частин ( залежно від розміру форми для пасок). Форми змащуємо олією, викладаємо тісто і ставимо в розігріту духову піч приблизно на 25 хв.
Приємного апетиту!
Ванільні великодні паски Великодні паски на вершках паски з родзинками паску класичний Повітряні великодні паски