Щільна текстура заварного тіста для мантів і пельменів відмінно зберігає сік начинки всередині цих виробів, тому багато господинь, і навіть початківці, готують тісто саме заварним способом. Для замісу такого універсального тесту потрібно виконати деякі правила: просіяти борошно на дрібнодисперсне сито, правильно виміряти порції продуктів і солі в тому числі, дати тісту час для відпочинку. Замішуємо тісто з допомогою кухонного комбайна, так простіше і легше.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Яйце – 2 шт.
- Окріп – 2 склянки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати заварне тісто для мантів і пельменів? Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі продукти для замісу тіста. Пшеничне борошно відразу просійте на сито в чашу комбайна. Яйця потримайте деякий час на столі, щоб не були холодними.
Чашу з борошном помістіть в комбайн. Потім до борошні насипте сіль, розбийте два яйця і налийте дві ложки масла. Комбайн включіть і перемішайте борошно з іншими інгредієнтами до стану дрібної крихти.
Не вимикаючи комбайн, одномоментно влийте в чашу до борошняної крихти окріп, і коли тісто замесится і збереться в кулю, комбайн вимкніть.
Потім перекладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню столу і ще протягом 5 хвилин выместите тісто руками. Добре замішане заварне тісто має бути м’яким і не прилипати до долонь.
З такого тіста можна ліпити манти або пельмені, можна, помістивши його в пакет, покласти в холодильник на 30 хвилин для відпочинку і можна, розділивши на шматочки, заморозити. Все вийшло просто і швидко.
Смачних і вдалих страв!
Тісто в домашніх умовах