Вперше заварне тісто було придумано французькими кондитерами. Це справжня знахідка для випічки, воно еластичне, не прилипає до поверхні, добре тримає форму і зручно в роботі.
Інгредієнти: на 18 порц.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 125 мл
- Вода – 125 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
Процес приготування:
Борошно просійте, можна зробити це кілька разів.
У каструлю влийте воду і молоко, додайте нарізане кубиками вершкове масло. Масу підігрійте на середньому вогні і доведіть її до однорідності.
Коли вміст каструлі закипить, зменшіть вогонь і всипте всю муку. Швидкими рухами вмішайте борошно в рідку масу.
Тісто має стати однорідним, гладкі м і добре відлипати від стінок каструлі. Зніміть каструлю з плити і дайте тісту охолонути до кімнатної температури.
Яйця збийте в окремій мисці до однорідності, потім яєчну масу вмішайте в тісто.
Тісто виходить в’язке і однорідне, при стіканні з ложки, воно тримає форму. Відразу можна приступати до формування еклерів.
Приємного апетиту!
Еклери Заварне тісто для еклерів Тісто в домашніх умовах