На заміс такого тесту піде буквально десять-п’ятнадцять хвилин, після чого вона буде готова до оброблення. І це при тому, що до складу входять дріжджі. Маса не вимагає расстойки, а при смаженні пиріжки помітно збільшуються в розмірі. Начинка може бути як солоної, так і солодкою. Головне, щоб вона не була занадто рідкою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Борошно – 800 – 900 гр.
- Окріп – 250 мл
- Вода тепла – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
Процес приготування:
Готувати заварне тісто на окропі для пиріжків просто! В об’ємну миску просіваємо три-чотири столові ложки борошна з загальної кількості. Додаємо сіль, цукровий пісок і рослинне масло. Гарненько перемішуємо.
Вливаємо окріп, швидко розмішуємо до отримання однорідної маси. Даємо суміші охолонути до теплого стану.
Додаємо сухі дріжджі, ретельне перемішуємо. Далі вливаємо теплу воду в зазначеній кількості і частинами поступово підсипаємо борошно.
Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Маса повинна вийти м’яким, але тримає форму. Кількість необхідної борошна може дещо варіювати, тому додаємо потроху.
З тіста формуємо невеликі колобки – виходить приблизно 28-30 штук. З кожного колобка розкачуємо корж, укладаємо начинку і щільно защипуємо краю. Обсмажуємо пиріжки у великій кількості киплячої олії з двох сторін. Після смаження обсушуємо паперовим рушником.
Готові пиріжки особливо гарні в гарячому і теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Дріжджове тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто без яєць для пиріжків Тісто для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків в духовці Швидке тісто для пиріжків на воді