Заварний крем на молоці є найбільш поширеним для прошарку багатошарових тортів, в тому числі і медовика. Щоб коржі добре просочилися, його готують не дуже густим і олію додають у невеликій кількості для стійкості крему.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Молоко коров’яче (пастеризоване) – 500 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Ванільний цукор – 1 пакет
Процес приготування:
Готувати заварний крем на молоці для медовика просто! В окремий посуд розбийте курячі яйця, насипте до них стакан цукру і з допомогою міксера на невеликій швидкості або віночком добре розітріть до однорідного стану і повного розчинення цукру.
Потім цю масу перелийте в сотейник або каструлю з товстим дном.
Потрібну кількість борошна просійте на сито.
Потім борошно і ванільний цукор порційно пересипайте до яєць і масу відразу перемішувати міксером або віночком, щоб вона стала однорідної текстури.
В отриману суміш також порційно наливайте холодне молоко і відразу перемішуйте.
Посуд з кремом поставте на маленький вогонь. Безперервно помішуючи масу, доведіть її до кипіння, тільки не кип’ятіть. За цей час крем придбає густу консистенцію.
Приготований заварний крем на молоці зніміть з плити, додайте до нього шматочок вершкового масла і ще раз добре перемішайте.
Потім крем трохи остудіть і можете збирати ваш «Медовик».
Смачною і вдалою випічки!
Білковий заварний крем для торта Заварний крем з молока, яєць та борошна для торта Класичний заварний крем для бісквітного торта Крем для медовика Крем для торта Медовик Медовик без масла