Заварний крем для торта, приготований на вершках за даним рецептом, за смаком нагадує морозиво пломбір. Звідси і така назва крему. Приємний вершковий смак, ніжна текстура – саме так можна описати даний крем. Готується такий заварний крем у два етапу – приготування заварний основи, потім її з’єднання зі збитими вершками.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вершки – 330 мл
  • Молоко коров’яче – 270 мл
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати заварний крем, Пломбір на вершках для торта? У каструлю влийте молоко, поставте на вогонь, доведіть до кипіння.

В окремій ємності з’єднайте наступні компоненти – яйце, крохмаль і цукор. Всі збийте міксером.

При постійному збиванні перелийте гаряче молоко в яєчну суміш.

Вилийте отриману суміш у каструлю, поставте не вогонь і варіть до загустіння крему. У готову заварную основу додайте вершкове масло, перемішайте до однорідності.

Готовий заварний крем перекладіть в іншу ємність, накрийте харчовою плівкою і остудіть (до кімнатної температури). Після цього поставте крем в холодильник на 2 години.

До стійких піків збийте охолоджені вершки.

Після цього додайте до збитим вершкам охолоджений заварний крем, все перемішайте міксером.

Заварний крем, пломбір на вершках для торта готовий!

Приємного вам чаювання!

Вершковий крем для торта Заварний крем з молока, яєць і цукру для торта Класичний заварний крем для бісквітного торта Крем для торта з молока, масла і цукру Крем для торта з молока, яєць і цукру Торти