Приготувати Медовик на сковороді з заварним кремом дуже просто. Приготування коржів на сковороді тільки прискорить процес частування тортом. Прошарок з заварним кремом робить торт ще більш ніжним, просоченим і дуже смачним. Не бійтеся експериментувати з кремами, медовик від використання некласичного для нього крему тільки виграє за смаком.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для заварного крему: –
  • Молоко коров’яче – 0.5 л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванілін – 10 гр.

Процес приготування:

Готувати медовик на сковороді з заварним кремом легко! В підходящу каструлю необхідно вбити курячі яйця, потім додати цукровий пісок, вершкове масло і влити мед. Всі компоненти перемішайте віночком.

Далі ставимо каструлю з вмістом на вогонь і чекаємо повного розчинення цукрового піску. Не забуваємо помішувати всі інгредієнти.

Наступний крок – необхідно всипати в каструлю соду. У цей момент маса стане збільшуватися в розмірах і пінитися. Продовжуємо інтенсивно всі помішувати. Після збільшення суміші в два рази потримайте каструлю на вогні ще півхвилини і потім знімаємо з конфорки.

Поступово і порційно починаємо вводити в гарячу масу пшеничне борошно. Все перемішуємо. Спочатку тісто буде рідким, потім загусне.

Стіл посипаємо борошном і переносимо на нього тісто. Продовжуємо замішування тіста вже руками. Скачайте ком, потім зробіть тісто довгою ковбаскою.

тісто Розрізаємо на частини. Кількість отриманих частин – це кількість майбутніх коржів. Після цього скачуємо шматочки тіста в кульки, присипаємо невеликою кількістю борошна.

Перекладаємо кульки тіста на тарілку, покриваємо зверху харчовою плівкою і ставимо приблизно на годину в холодильник. Тісто повинно охолонути, з ним в такому разі буде легше працювати.

В цей час приготуємо заварний крем. У сотейнику змішати пшеничне борошно, цукровий пісок, ванільний цукор. Потім вбиваємо яйця. Усе ретельно розтираємо, поступово вводячи молоко.

Потім ставимо сотейник з вмістом на вогонь. Помішуйте крем безперервно. Поступово суміш почне загусати. Як тільки консистенція крему стане бажаною, зніміть сотейник з вогню. Важливо, щоб крем не встиг закипіти.

Далі вводимо в крем вершкове масло і все перемішуємо до моменту його розчинення. Залишаємо крем остигати

Дістаємо з холодильника тісто, з кожного шматочка необхідно розкачати коло, товщина якого буде приблизно 3-5 мм.

Сковороду з товстим дном слід добре розжарити. Потім акуратно, намагаючись не пошкодити майбутній корж, переносимо в сковороду коло тесту. Обсмажувати до тих пір, поки корж не підрум’яниться.

Потім перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку приблизно хвилину. Таким чином готуємо всі коржі.

Після цього необхідно кожен корж зробити ідеальної форми. Візьміть підстава круглої форми для випічки і обріжте по колу коржі. Обрізки не потрібно викидати.

Готові коржі будуть однакової форми і зроблять торт акуратним і красивим.

Далі, промазуючи кожен корж заварним кремом, збираємо весь торт. Бока також рясно покриваємо кремом.

Решта обрізки від коржів подрібнюємо за допомогою блендера і посипаємо ними весь торт. Поміщаємо готовий торт в холодильник на 2 години для просочування. Після цього смачне частування до чаю готово!

Приємного вам чаювання!

Бісквітний медовик Заварний крем для медовика Медовик на сковороді Торти