Трапляється так, що помідори ще не встигли дозріти, а заморозки вже настали. Пропоную врятувати зелені помідори, як кажуть, використовувати їх з розумом і зробити заготовки на зиму. Зелені помідори квашені за цим рецептом виходять, як діжкові. Ми часто готуємо такі помідори, вони можуть зберігатися цілу зиму, але у нас вони з’їдаються ще до нового року
Інгредієнти: на 10 л.
- Помідори зелені – 5 кг
- Листя хрону – 10 шт.
- Вода – 5 л
- Часник – 1 головка
- Листя вишні – 15 шт.
- Сіль велика – 500 гр.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 10 шт.
Процес приготування:
Рецепт квашених зелених помідор як бочкових простий у приготуванні! Підготуйте необхідні інгредієнти для квашених зелених помідорів.
Зелені помідори, листя хрону, листя вишні ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити.
Часник очистіть від лушпиння, і кожен зубчик наріжте на кілька частин.
У зелених помідорів вирізати плодоніжку, а вийшло отвір помістіть шматочок часнику.
Підготуйте ємність, в якій будете квасити зелені помідори. Я використовую емальоване відро. На дно відра викладіть кілька листя хрону, кілька листочків вишні, лавровий лист, чорний перець горошком і запашний перець горошком.
Викладіть кілька шарів зелених помідорів, розміщуючи щільно один до одного. Великі помідори укладайте вниз. Чергуючи зелені помідори з листям хрону і іншими спеціями і приправами, заповніть ємність.
Верхнім шаром укладіть листя хрону. В необхідній кількості холодної питної води розчиніть велику сіль і залийте отриманим розсолом зелені помідори. Зверху накрийте тарілкою, меншою по діаметру, а потім поставте гніт.
Відро з зеленими помідорами поставте в темне прохолодне місце. Через 30 днів квашені зелені помідори будуть готові.
Приємного апетиту!
Бочкові помідори зелені помідори Квашені Квашені помідори Малосольні помідори з часником Солоні зелені помідори Солоні помідори в каструлі