Закуска із зелених помідор виходять особливо ароматними при додаванні часнику і петрушки. Заготівля виходить пряної і з приємною кислинкою, відмінно доповнить ваш гарнір і будь-які м’ясні страви.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори зелені – 3 кг
- Часник – 5 головок
- Петрушка – 2 пучка
- Для маринаду: –
- Вода – 3 л
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування зелених помідор маринованих з петрушкою і часником? Підготуємо необхідні інгредієнти. Помідори можна брати зелених сортів недостиглі або будь-яких інших видів. Овочі ретельно промиваємо в холодній воді.
Чисті помідори ріжемо на половинки, акуратно відрізавши плодоніжки. Якщо овочі занадто великі, то можна різати на четвертинки. Часник ділимо на зубчики, за бажанням, нарізаємо. Петрушку – подрібнюємо.
Чисті банки ретельно ошпарюємо окропом і відразу ж готуємо маринад. Нагріваємо воду в каструлі, додаємо оцет, сіль і цукор. Перемішуємо і варимо до розчинення сухих інгредієнтів.
В ошпарені банки по черзі викладаємо зелені помідори, часник і подрібнену петрушку. Заливаємо це все маринадом і закатуємо. Апетитна овочева заготівля готова!
Зелені помідори з часником Мариновані помідори з часником Мариновані помідори з часником і зеленню Помідори з петрушкою на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори половинками на зиму Солодкі помідори без стерилізації