Любителі пікантною вірменської кухні зможуть по достоїнству оцінити рецепт зелених помідорів по-вірменськи на зиму без стерилізації. Ця ароматна, унікальна за своїми смаковими характеристиками закуска готується дуже просто і швидко. Обов’язково заготуйте на зиму кілька баночок для сім’ї!
Інгредієнти: на 14 порц.
- Помідори зелені – 2 кг
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сода харчова – 3 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Часник – 1 головка
- Лавровий лист – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування зелених помідор по-вірменськи на зиму без стерилізації? Зелені помідори промити під холодною водою. Часник очистити.
В кожну банку для закочування помідорів розкласти по кілька зубчиків часнику, кілька горошин перцю і кілька лаврових листків.
Потім в кожну банку щільно викласти зелені помідори.
На вогонь поставити каструлю з водою, довести її до кипіння. Додати у воду цукор, соду, сіль і оцет. Все ретельно перемішати до повного розчинення доданих інгредієнтів. Залити отриманим розсолом помідори в банках.
Укутати банки з зеленими помідорами ковдрою, поставити в темне місце остигати. Потім переставити готові зелені помідори по-вірменськи на зиму без стерилізації в прохолодне темне місце для зберігання. Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори в літрових банках Помідори без стерилізації на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом