Любителі пікантною вірменської кухні зможуть по достоїнству оцінити рецепт зелених помідорів по-вірменськи на зиму без стерилізації. Ця ароматна, унікальна за своїми смаковими характеристиками закуска готується дуже просто і швидко. Обов’язково заготуйте на зиму кілька баночок для сім’ї!


Інгредієнти: на 14 порц.

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сода харчова – 3 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування зелених помідор по-вірменськи на зиму без стерилізації? Зелені помідори промити під холодною водою. Часник очистити.

В кожну банку для закочування помідорів розкласти по кілька зубчиків часнику, кілька горошин перцю і кілька лаврових листків.

Потім в кожну банку щільно викласти зелені помідори.

На вогонь поставити каструлю з водою, довести її до кипіння. Додати у воду цукор, соду, сіль і оцет. Все ретельно перемішати до повного розчинення доданих інгредієнтів. Залити отриманим розсолом помідори в банках.

Укутати банки з зеленими помідорами ковдрою, поставити в темне місце остигати. Потім переставити готові зелені помідори по-вірменськи на зиму без стерилізації в прохолодне темне місце для зберігання. Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори в літрових банках Помідори без стерилізації на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом