Зелені помідори, засолені у холодній воді, не вимагають багато часу і клопоту при приготуванні, а на смак виходять практично як діжкові. Солити їх зручно в звичайному емальованому відрі. Зберігати можна звичним способом, помістивши в льох або підвал.
Інгредієнти: на 10 л.
- Помідори зелені – 5 кг
- Сіль велика – 400 гр.
- Вода – 5 л
- Листя хрону – 10 шт.
- Перець чорний горошок – 2 ст. л.
- Перець запашний мелений – 2 ст. л.
- Листя вишні – 10 шт.
- Часник – 3 головки
- Лавровий лист – 7 шт.
Процес приготування:
Готувати зелені помідори солоні в холодній воді легко! Зелені помідори ретельно промиваємо від забруднень. Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо кожен зубок поздовжньо, щоб отримати довгасті вузькі шматочки. Слід від плодоніжки у кожного помідора вирізаємо, в місце зрізу встромляємо шматочок часнику.
На дно емальованого відра викладаємо половину від загальної кількості промиті листя хрону, вишні і лаврових листочків. Також насипаємо половину від зазначеного обсягу чорного і запашного перцю.
Потім кладемо підготовлені помідори з часником.
Покриваємо укладені помідори залишилися листям хрону і вишні. Додаємо лаврове листя і залишився перець. У холодній воді розчиняємо сіль. Для цього якийсь час доведеться активно перемішувати розчин, щоб всі соляні кристали розчинилися. Отриманим розсолом заливаємо помідори із зеленню так, щоб їх покрити. Зверху кладемо тарілку або кришку відповідного діаметра і викладаємо на неї гніт. Відро з помідорами потім прибираємо в льох. Через місяць плоди просолятся і будуть готові до вживання. Зберігати таку заготовку можна всю зиму. Поява цвілі на поверхні розсолу не є ознакою псування – її просто потрібно буде прибрати.
Приємного апетиту!
Зелені помідори з часником Помідори без оцту на зиму Помідори з хроном на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори холодним способом