Засолювання зелених помідорів не такий вже і складний процес, але вони виходять дуже смачними і хрусткими. Існує безліч різних способів заготівлі зелених помідорів, один з найбільш простих і зручних, – це засолювання у відрі.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори зелені – 3 – 4 кг
- Сіль – 300 – 500 гр.
- Листя хрону – за смаком
- Перець запашний – за смаком
- Листя вишні – за смаком
- Часник – 1 – 2 головки
- Лавровий лист – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування зелених томатів у відрі? Відберіть помідори приблизно одного розміру без ознак подпорченности, помийте їх.
Часник очистіть від лушпиння. У помідорах зробіть поглиблення на місці кріплення плодоніжки, вставте туди часточку часнику.
Підготуйте емальоване відро, помийте його з содою і добре промийте водою. Зелень промийте і викладіть її частина на дно відра, туди ж покладіть пару лаврових листків і кілька горошин перцю.
Далі укладіть пару шарів зелених помідорів, перекладіть їх зеленню і приправами, повторюйте ці шари, поки не закінчаться помідори. Прикрийте всі листям хрону, вона не дадуть помідорів зіпсуватися.
В п’яти літрах води розчиніть 350-400 грам солі і залийте цим розсолом помідори. Накрийте відро тарілкою і встановіть на неї прес, закрийте відро кришкою. Відро з помідорами поставте в прохолодне місце на місяць, якщо з’явиться цвіль, її потрібно видалити і помідори можуть стояти далі. Через місяць хрусткі солоні помідори будуть готові.
Приємного апетиту!
Зелені помідори з часником Солоні зелені помідори Солоні помідори без оцту Солоні помідори з часником