При правильній засолюванні ви можете заготовити на зиму із зелених помідорів відмінну натуральну закуску. Вам пропонується в цьому рецепті засолити в банку і холодним способом. Помідори добре просочаться ароматом часнику і пряних трав і будуть до смаку, як діжкові.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Часник – 10 зуб.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Листя вишні – 5 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Почнемо готувати зелені помідори як діжкові. Банку для засолювання помідорів добре помийте і обшпарте окропом. Помийте всі зелені листя. Корінь хрону очистіть від шкірки і наріжте на соломку.

У перців видалити насіння і нарізати їх на половинки. 2/3 усіх прянощів і горошки чорного перцю покладіть на дно банки.

Часник почистіть від лушпиння і нарізати на пластинки. Ретельно помийте зелені помідори. Кожен помідор наріжте біля основи плодоніжки і в розріз помістіть на кілька пластинок часнику.

Підготовлені помідори компактно укладіть в банку. Поверх помідорів укладіть інші прянощі і перці.

В окрему каструлю налийте чисту воду (1,5 л на 3-літрову банку). У воду насипте вказану кількість кам’яної солі і добре перемішайте, щоб сіль повністю розчинилася. Приготовленим розсолом залийте помідори в банці, заповнюючи її до самого верху.

закрийте Банку чистої пластмасовою кришкою. Помідори в банці перенесіть в холодне місце або помістіть в холодильник. Через 1 місяць, не раніше, помідори засолятся і просочаться ароматом прянощів. Такі помідори можете подавати до столу.

Їжте на здоров’я!

Гостра закуска з помідорів Зелені помідори на зиму Консервовані помідори Помідори без стерилізації на зиму Помідори без цукру на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту Швидкі мариновані помідори з часником