При правильній засолюванні ви можете заготовити на зиму із зелених помідорів відмінну натуральну закуску. Вам пропонується в цьому рецепті засолити в банку і холодним способом. Помідори добре просочаться ароматом часнику і пряних трав і будуть до смаку, як діжкові.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Сіль – 3 ст. л.
- Часник – 10 зуб.
- Корінь хрону – 1 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Листя вишні – 5 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Почнемо готувати зелені помідори як діжкові. Банку для засолювання помідорів добре помийте і обшпарте окропом. Помийте всі зелені листя. Корінь хрону очистіть від шкірки і наріжте на соломку.
У перців видалити насіння і нарізати їх на половинки. 2/3 усіх прянощів і горошки чорного перцю покладіть на дно банки.
Часник почистіть від лушпиння і нарізати на пластинки. Ретельно помийте зелені помідори. Кожен помідор наріжте біля основи плодоніжки і в розріз помістіть на кілька пластинок часнику.
Підготовлені помідори компактно укладіть в банку. Поверх помідорів укладіть інші прянощі і перці.
В окрему каструлю налийте чисту воду (1,5 л на 3-літрову банку). У воду насипте вказану кількість кам’яної солі і добре перемішайте, щоб сіль повністю розчинилася. Приготовленим розсолом залийте помідори в банці, заповнюючи її до самого верху.
закрийте Банку чистої пластмасовою кришкою. Помідори в банці перенесіть в холодне місце або помістіть в холодильник. Через 1 місяць, не раніше, помідори засолятся і просочаться ароматом прянощів. Такі помідори можете подавати до столу.
Їжте на здоров’я!
Гостра закуска з помідорів Зелені помідори на зиму Консервовані помідори Помідори без стерилізації на зиму Помідори без цукру на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту Швидкі мариновані помідори з часником