Із зелених помідорів виходять смачні і цікаві заготовки. А якщо начинити овочі часником, то страва вийде пікантним і ще більш оригінальним. Такий варіант стане відмінним доповненням вашого обіднього або святкового столу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори зелені – 0,5 кг
- Часник – 1 головка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Гвоздика – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування зелених помідорів з часником всередині? Для заготівлі вибираємо великі тверді помідори. Промиваємо їх і над кожним робимо по два розрізи.
Часник очищаємо від лушпиння і кожен зубчик нарізаємо пластинами.
Тепер починаємо кожен надрізаний помідор часником.
Викладаємо в чисту стерилізовану банку. Сюди ж можна покласти горошини перцю і гвоздику. Заливаємо окропом.
Наполягаємо 15 хвилин, а після перелити воду в каструлю, додаємо сіль і цукор і доводимо до кипіння.
Кип’ячений розсіл вливаємо назад у банку, додаємо оцет і закривай кришкою. Заготовку можна обгорнути рушником до повного охолодження і відправляти на зберігання. Готово!
Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на зиму Помідори гарячим способом Помідори з цукром на зиму Помідори з яблучним оцтом Солодкі помідори з часником