Із зелених помідорів виходять смачні і цікаві заготовки. А якщо начинити овочі часником, то страва вийде пікантним і ще більш оригінальним. Такий варіант стане відмінним доповненням вашого обіднього або святкового столу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори зелені – 0,5 кг
  • Часник – 1 головка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Гвоздика – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування зелених помідорів з часником всередині? Для заготівлі вибираємо великі тверді помідори. Промиваємо їх і над кожним робимо по два розрізи.

Часник очищаємо від лушпиння і кожен зубчик нарізаємо пластинами.

Тепер починаємо кожен надрізаний помідор часником.

Викладаємо в чисту стерилізовану банку. Сюди ж можна покласти горошини перцю і гвоздику. Заливаємо окропом.

Наполягаємо 15 хвилин, а після перелити воду в каструлю, додаємо сіль і цукор і доводимо до кипіння.

Кип’ячений розсіл вливаємо назад у банку, додаємо оцет і закривай кришкою. Заготовку можна обгорнути рушником до повного охолодження і відправляти на зберігання. Готово!

Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на зиму Помідори гарячим способом Помідори з цукром на зиму Помідори з яблучним оцтом Солодкі помідори з часником