Гірчицю господині використовують не тільки як приправу до м’ясної страви, але і як хороший консервант для заготівель на зиму. У цьому рецепті вам пропонується засолити зелені помідори з гірчицею. Солимо помідори холодним способом, в банках і під капроновою кришкою. За цим способом можна засолити багато помідорів, адже це швидко і просто.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори зелені – 1.5 кг
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець запашний – 10 шт.
- Гірчиця порошок – 2 ст. л.
- Часник – 12 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Листя вишні – 4 шт.
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Готувати зелені помідори з гірчицею під капроновою кришкою легко! Підготуйте все необхідне для засолювання помідорів.
Банки помийте і обшпарте окропом.
Почистіть від лушпиння зубки часнику.
Помідори промийте холодною водою і обшпарте окропом.
Зелень промийте водою.
На дно банок покладіть кілька зубків часнику і частина горошків перцю.
Потім в банки компактно і пошарово укладайте підготовлені помідори.
Шари помідорів пересипайте сіллю, цукром і гірчицею, додайте до них інші зубки часнику і горошини перцю. Таким чином укладіть в банки все помідори і використовуйте розраховане кількість сухих інгредієнтів.
Поверх помідорів полижите в банки зелене листя смородини, вишні і кріп.
Залийте помідори охолодженою кип’яченою водою, заповнюючи її до самого верху.
Банки закрийте чистими капроновими кришками.
Перенесіть помідори в темне холодне місце. Через 3 тижні помідори добре заквасятся, і їх можете подати до столу.
Вдалих заготовок!
Закуска з помідорів на зиму Помідори без оцту і без стерилізації Помідори з гірчицею Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту