Помідори, фаршировані овочами, зеленню і часником, стануть дуже красивою і апетитною закускою на вашому столі. Рецепт з квашення зовсім не складний, але займе якийсь час для підготовки інгредієнтів. Томати вибирайте щільні і міцні. Подати таку заготовку можна до м’ясних страв або до гарнірів, наприклад до картоплі.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Помідори зелені – 3 кг
- Петрушка – 4 ст. л.
- Кріп – 4 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 4 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Листя хрону – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Вода – 2,2 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування зелених помідор з начинкою на зиму? Помідори вимийте і витріть рушником насухо. Зробіть на них хрестоподібні надрізи ножем приблизно до середини.
Моркву очистіть і вимийте, потім натріть її крупно на тертці або на комбайні. Перець так само помийте, видаліть плодоніжку і насіння і наріжте дрібним кубиком.
Вимитий перець чилі, очищений часник подрібніть за допомогою блендера або ножем.
Кріп і петрушку промийте під проточною водою і трохи просушіть на рушник. Поріжте її на дрібні частини.
Часник, морква, перець і зелень і перемішайте до однорідної структури в одній мисці. Заповніть подрібненої заготівлею розрізи помідорів. Закип’ятіть воду з сіллю і цукром і поваріть 2 хвилини.
Помідори з начинкою покладіть в каструлю поперемінно з лаврушкой і вимитими листям хрону і залийте все приготовленим розсолом, покриваючи всі томати.
Встановіть зверху на заготівлю вантаж, наприклад тарілку, а на неї повну літрову банку води. Залиште помідори кваситься на 4 дні, а після перекладіть готову закуску в стерильні банки, залийте сиропом і закатайте.
Приємного апетиту!
Помідори без стерилізації на зиму Помідори з хроном на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори з часником всередині Помідори з часником на зиму Помідори фаршировані часником на зиму Фаршировані помідори на зиму