Заготівля із зелених помідорів і винограду – незвичайна закуска для вашого столу. Приємна кислинка зелених овочів відмінно поєднується з приємним річним смаком винограду.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Виноград – 2 гілки
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Вода – 1,5 л
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування зелених помідор з виноградом? Помідори ретельно промиваємо. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Викладаємо овочі в чисту банку. Сюди ж кладемо горошки перцю.
Промиваємо гілки винограду і в такому вигляді кладемо їх у банки. На цьому ж етапі очищаємо болгарський перець, розрізаємо і кладемо до решти інгредієнтів. За бажанням, можна позбутися від гілки. Також можна покласти свіжу зелень.
Приготуємо розсіл. Кип’ятимо воду, додаємо сіль і цукор. Перемішуємо, тримаємо на плиті ще 2-3 хвилини і знімаємо.
Заливаємо розсіл в банки, сюди додаємо оцтову есенцію. Закриваємо банки кришкою і стерилізуємо їх у великій каструлі з киплячою водою протягом 15 хвилин. Заготівля з помідорів і винограду готова. Можна відправляти на зберігання.
Зелені помідори на зиму Мариновані помідори з цибулею Помідори з виноградом на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом