Сьогодні ми з вами займемося консервацією дрібних зелених помідорів з додаванням гострого перцю, кориці і желатину. Кориця надає маринаду пряні нотки, а желатин робить консистенцію маринаду густий, що дозволяє зберегти соковитість і щільну структуру помідорів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Часник – 8 – 10 зуб.
  • Лавровий лист – 7 – 8 шт.
  • Гвоздика – 10 бутонів
  • Перець духмяний горошок – 20 шт.
  • Кориця – 5 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Желатин харчовий – 15 – 20 гр.
  • Вода – 1 л
  • Перець чилі – 3 – 4 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати зелені помідори з желатином, в невелику миску насипаємо желатин, додаємо кілька столових ложок теплої води і залишаємо желатин розбухати на 30-40 хвилин.

Дрібні зелені помідори промиваємо під струменем теплої проточної води, викладаємо на рушник і даємо їм трохи обсохнути. Потім відокремлюємо помідори від плодоніжок. Часник чистимо і промиваємо. Гострий перець промиваємо, різати його немає необхідності, ми будемо укладати стручки перцю цілком в банки.

На дно стерилізованих банок кладемо лавровий лист, кілька зубчиків часнику, стручок гострого перцю, гвоздику і запашний перець. Потім по банкам щільно розкладаємо зелені помідори, зверху можна додати по зубчику часнику.

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім маринад додаємо корицю і набряклий желатин. Перемішуємо і знімаємо маринад з вогню. Гарячий маринад розливаємо по банках і щільно закручуємо банки прокип’яченими кришками. Залишаємо помідори при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо баночки з помідорами на зберігання в прохолодне темне місце.

Мариновані помідори без оцту Помідори без оцту і без стерилізації Помідори без стерилізації на зиму Помідори в желе на зиму Помідори з гвоздикою на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на зиму Солодкі помідори в літрових банках