Сьогодні ми з вами займемося консервацією дрібних зелених помідорів з додаванням гострого перцю, кориці і желатину. Кориця надає маринаду пряні нотки, а желатин робить консистенцію маринаду густий, що дозволяє зберегти соковитість і щільну структуру помідорів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 8 – 10 зуб.
- Лавровий лист – 7 – 8 шт.
- Гвоздика – 10 бутонів
- Перець духмяний горошок – 20 шт.
- Кориця – 5 гр.
- Сіль – 60 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Желатин харчовий – 15 – 20 гр.
- Вода – 1 л
- Перець чилі – 3 – 4 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати зелені помідори з желатином, в невелику миску насипаємо желатин, додаємо кілька столових ложок теплої води і залишаємо желатин розбухати на 30-40 хвилин.
Дрібні зелені помідори промиваємо під струменем теплої проточної води, викладаємо на рушник і даємо їм трохи обсохнути. Потім відокремлюємо помідори від плодоніжок. Часник чистимо і промиваємо. Гострий перець промиваємо, різати його немає необхідності, ми будемо укладати стручки перцю цілком в банки.
На дно стерилізованих банок кладемо лавровий лист, кілька зубчиків часнику, стручок гострого перцю, гвоздику і запашний перець. Потім по банкам щільно розкладаємо зелені помідори, зверху можна додати по зубчику часнику.
У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім маринад додаємо корицю і набряклий желатин. Перемішуємо і знімаємо маринад з вогню. Гарячий маринад розливаємо по банках і щільно закручуємо банки прокип’яченими кришками. Залишаємо помідори при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо баночки з помідорами на зберігання в прохолодне темне місце.
Мариновані помідори без оцту Помідори без оцту і без стерилізації Помідори без стерилізації на зиму Помідори в желе на зиму Помідори з гвоздикою на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на зиму Солодкі помідори в літрових банках