Закусочний пікантний салат із зелених помідорів за добу приготувати дуже легко. Вся принадність рецепту в тому, що ви отримуєте маринований салат за максимально короткий час, не витрачаючи практично ніяких зусиль. Набір спецій до томатів можна міняти на свій розсуд, а також регулювати кількість солі та цукру – що теж робить рецепт гнучким. Пробуйте на здоров’я!
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори зелені – 5 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 – 1 головка
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Гірчиця французька – за смаком
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати зелені помідори за добу легко! Всі овочі промийте і обсушіть, часник очистіть і обробіть в рукавичках гіркий перець. В першу чергу наріжте на скибочки томати, а потім наріжте ріпчасту цибулю. З’єднайте продукти в зручній мисочці і довільно наріжте або продавіть часник до них.
Далі додайте кільця гіркого перцю і спеції за смаком, у нас був лавровий лист, зерна гірчиці, коріандр, лавровий лист. Але ви можете взяти щось інше, якщо у вас є особливі переваги.
В останню чергу в миску з салатом додаємо цукор з сіллю і масло з оцтом і соєвим соусом, а потім ретельно перемішуємо салат. Заправка повинна добре обволікати кожен інгредієнт, тому перемішайте салат досить інтенсивно.
Заготівлю перемістіть в чисту суху банку і накрийте кришкою. Її потрібно на добу прибрати в холодильник і потрясе кожні пару годин, щоб салат замариновался рівномірно.
Через добу можна сміливо подавати готовий салат до столу, прикрасивши його свіжою зеленню. Відмінно ця закуска поєднується з м’ясними стравами, стравами з картоплі. У холодильнику цей салат простоїть не менше тижня без проблем.
Гостра закуска з помідорів Зелені помідори з часником Малосольні помідори класичні Мариновані помідори за добу Мариновані помідори часточками швидкого приготування Солодкі помідори з часником