Що можна приготувати навесні, щоб наповнити втомлений за зиму організм вітамінами? Щі із зелені і овочів порадує вас своїм кислуватим смаком, свіжістю і легкістю Кропиву для зелених щей використовуйте молоду, до її цвітіння.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Щавель – 200 гр.
- Курячий окорочок – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Кропива – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Рецепт приготування зелених щей з щавлю та кропиви смачний! М’ясо промийте, залийте холодною водою і поставте каструлю на вогонь. Варіть курку 20-30 хвилин до м’якості м’яса. Відокремте його від кісток і наріжте на шматки.
Картопля очистіть, вимийте, наріжте кубиками і перекладіть варитися в киплячу воду.
Листя кропиви залийте окропом на 20 секунд (це дозволить з нею працювати без рукавичок).
Наріжте її не крупно.
Щавель ретельно вимийте від землі і відокремте листя. Нашаткуйте дрібно.
Очистіть моркву, промийте під проточною водою і натріть середньо на тертці. Очистіть і сполосніть цибулю і дрібно порубаєте. Перекладіть овочі в розігріту до температури гарячої сковороду з невеликою кількістю олії і обсмажте, помішуючи.
Коли картопля розм’якшиться, покладіть в каструлю кропиву, посоліть і поваріть 2 хвилини.
Покладіть в суп засмажені овочі і готуйте 2 хвилини.
Щавель додайте в суп і варіть 3 хвилини. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште на 10 хвилин щі постояти.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом