Смородина протирається з цукром, а малина через сито. Далі ягоди змішуються і варяться протягом 5 хвилин. Желе залишають до повного остигання, після чого розкладається по банкам і закочується.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Смородина червона – 500 гр.
- Малина – 1500 гр.
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати желе-п’ятихвилинку з червоної смородини і малини на зиму? Перебираємо червону смородину з малиною і прибираємо всі зіпсовані ягоди, листя і гілочки. Ретельно промиваємо під проточною водою, після чого відкидаємо на друшляк і даємо постояти, поки не стече вся зайва рідина.
Ягоди малини протираємо через дрібне ситце, щоб позбутися від кісточок і отримати однорідну масу.
червоній смородині додаємо цукровий пісок і все ретельно перетираємо.
Відправляємо ємність зі смородиною на вогонь і доводимо все до кипіння. Далі додаємо перетерту малину, добре перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин.
Знімаємо готове желе з плити і залишаємо до повного охолодження. У цей час ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним остиглу ягідну масу і закатуємо стерильними кришками. Відправляємо на зберігання в льох або інше темне і прохолодне місце. Дістаємо желе взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм, свіжим білим хлібом або випічкою. Приємного апетиту!
Варення з малини п'ятихвилинка Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини п'ятихвилинка на зиму Желе на зиму