Внести різноманітність у звичні заготівлі варення на зиму допоможе рецепт густого желе з малини. Це соковите ароматне ласощі точно не довго затримається на полицях підвалу або холодильника, адже його смак завжди буде гідно оцінений як дорослими, так і дітьми.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Малина – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Як почати готувати густе желе з малини на зиму? Банки і кришки для закочування малинового желе стерилізуємо будь-яким зручним способом.

Малину перебираємо, видаляємо все сміття. Потім промиваємо ягоди під холодною водою, просушуємо на паперовому рушнику.

Просушену малину перекладаємо в глибоку миску і тиснемо толкушкой для картоплі до отримання однорідної маси.

переливаємо В каструлю отриману масу. Ставимо каструлю на невеликий вогонь, доводимо малинову масу до кипіння. Після закипання варимо ще 5 хвилин і знімаємо каструлю з вогню.

Протираємо через сито малинову масу, щоб позбутися від насіння. У каструлю з отриманим малиновим соком всипаємо цукор.

Ставимо каструлю з малиною і цукром назад на вогонь. Варимо желе 50 хвилин, постійно помішуючи варення і знімаючи з нього піну, до отримання желеподібної маси.

Готове густе желе з малини на зиму розливаємо по підготовленим стерилізованим банкам, закатуємо.

Закутуємо банки з желе пледом, залишаємо остигати. Після переставляємо малинове желе в підвал або інше прохолодне місце для зберігання на зиму.

Ароматне желе з малини готово!

Варення з малини Желе з малини Желе з малини без кісточок Желе на зиму Малина на зиму