Любите густе варення? Цей рецепт як раз і розрахований на одержання густої, тримає форму консистенції. Причому довго уварювати не доведеться – допоможе агар-агар. У такої заготовки буде вигляд і текстура желе, в якому «потопають» м’які соковиті половинки абрикосів.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Абрикоси ( очищений) – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Агар-агар – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати желе з абрикосів з агар-агаром на зиму, абрикоси промиваємо від забруднень, обсушуємо. Розрізаємо кожен плід на дві половинки і видаляємо кісточки.
Очищені половинки укладаємо в посуд для варіння варення шарами, пересипаючи їх цукром. Залишаємо на кілька годин, щоб абрикоси пустили сік.
Зливаємо невелику кількість соку в окрему ємність і висипаємо туди агар-агар, ретельно перемішуємо.
Абрикоси з цукром ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Варимо при помішуванні п’ять хвилин. Потім вливаємо сік з агар-агаром, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо три-чотири хвилини.
Готове гаряче желе розкладаємо по сухим чистим стерильним банкам і закриваємо сухими чистими, стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо на зберігання в холодильник.
Смачного!