Ароматне малинове желе виходить досить густе без використання желирующих речовин. Як смачно взимку насолодитися цим ласощами з скибочкою свіжого батона. Таке желе відмінно використовувати для приготування випічки або десертів, воно пружне і ніжний і не розтікається.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Малина – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Як почати готувати желе з малини на зиму без желатину? Спочатку вимийте банки з содою, обдайте їх окропом і поставте на стерилізацію. Кришки покладіть в каструлю з киплячою водою і прокип’ятіть 10 хвилин. Поставте тару на застелений рушником стіл.

Малину переберіть, складіть у друшляк і промийте під несильним потоком води.

Дозвольте стекти зайвої рідини, залишивши ягоди на 7 хвилин. Перекладіть їх у каструлю і перетріть малину до консистенції пюре.

Поставте каструлю з ягодами на невеликий вогонь, додайте воду і закип’ятити. Варіть пюре 5 хвилин, зніміть з вогню і трохи остудіть.

Перетріть ягоди через дрібне сито з допомогою дерев’яної лопатки. В отриману однорідну масу всипте цукор.

Поставте желе на найменший вогонь і варіть, помішуючи, 40-50 хвилин. Піну з поверхні прибирайте.

Перевірте готовність желе, капнувши на суху тарілку пару крапель. Желе не повинна розтікатися.


На стерильну банку встановіть лійку для зручності і наливайте желе ополоником, на 1 см. не доходячи до горлечка. Накрийте банки кришками і закупорьте. Банки переверніть догори дном, накрийте ковдрою і залиште повільно остигати на добу.

Приємного чаювання!

Варення з малини Желе з малини без кісточок Желе на зиму Малина без кісточок на зиму Малина на зиму