З абрикосів можна приготувати безліч цікавих заготовок на зиму. Одна з них – желе з додаванням желатину. Плоди пюрируем і проварюємо з цукром, потім додаємо замочений желатин і доводимо до кипіння. Рецепт досить простий і швидкий. Повністю остигле желе схопиться і стане помітно гущі. У гарячому стані рідке варення.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Абрикоси ( очищений) – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Желатин швидкорозчинний – 30 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати желе з абрикосів з желатином на зиму? Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Розрізаємо плоди вздовж на дві половини і виймаємо кісточки. Варто зазначити, що для желе краще використовувати зрілі, солодкі плоди – з таких заготівля вийде дійсно смачною. Якщо абрикоси недостиглі, желе буде кислуватим.
Очищену м’якоть поміщаємо в каструлю з товстим дном і подрібнюємо заглибним блендером до стану пюре. Стакан пюре відливаємо в окремий посуд.
В каструлю всипаємо в пюре цукор, перемішуємо і ставимо на плиту. У відкладене пюре висипаємо желатин, вливаємо пару столових ложок води, перемішуємо і залишаємо на п’ятнадцять-двадцять хвилин для набухання.
Доводимо пюре з цукром до кипіння. Варимо при помішуванні десять-п’ятнадцять хвилин. Желатин ставимо на водяну баню і доводимо до повного розчинення. Вливаємо желатинову масу в проварене пюре з цукром, перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
Готове гаряче желе розливаємо по сухим чистим стерильним банкам і закручуємо сухими чистими, стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів з желатином Джем з абрикосів Желе на зиму