Брусниця вариться близько 5 хвилин разом з водою, після чого до неї додається цукор і все готується ще півгодини. Желе розливається по стерилізованим банкам і закочується.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Брусниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.2 кг
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування желе з брусниці на зиму? Перебираємо брусницю, прибираємо листя, хвостики і зіпсовані плоди. Перекладаємо ягоди в друшляк і ретельно промиваємо під проточною водою. Потім висипаємо їх у каструлю з товстим дном.

Наливаємо до ягід воду і ставимо все на вогонь. Варимо протягом 5-7 хвилин на середньому вогні, щоб брусниця лопнула і пустила сік

Висипаємо цукровий пісок. Його можна додати менше, якщо хочеться отримати менш солодкий варіант желе.

Повертаємо назад на вогонь і спочатку готуємо 10 хвилин на сильному вогні, а потім ще 20 хвилин варимо на слабкому.

Перевіряємо готовність желе. Капаємо краплю на блюдце і нахиляємо його в сторони. Якщо вона не буде розпливатися, то все готово.

Банки з кришками заздалегідь стерилізуємо підходящим способом. Розливаємо ще гаряче желе по ємностей і закатуємо. Даємо постояти якийсь час до повного остигання, після чого ставимо банки в придатне для зберігання місце. Дістаємо взимку і насолоджуємося смачним і корисним брусничним желе. Приємного апетиту!

Варенье Джеми Желе на зиму