Брусниця вариться близько 5 хвилин разом з водою, після чого до неї додається цукор і все готується ще півгодини. Желе розливається по стерилізованим банкам і закочується.
Інгредієнти: на 1 л.
- Брусниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1.2 кг
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування желе з брусниці на зиму? Перебираємо брусницю, прибираємо листя, хвостики і зіпсовані плоди. Перекладаємо ягоди в друшляк і ретельно промиваємо під проточною водою. Потім висипаємо їх у каструлю з товстим дном.
Наливаємо до ягід воду і ставимо все на вогонь. Варимо протягом 5-7 хвилин на середньому вогні, щоб брусниця лопнула і пустила сік
Висипаємо цукровий пісок. Його можна додати менше, якщо хочеться отримати менш солодкий варіант желе.
Повертаємо назад на вогонь і спочатку готуємо 10 хвилин на сильному вогні, а потім ще 20 хвилин варимо на слабкому.
Перевіряємо готовність желе. Капаємо краплю на блюдце і нахиляємо його в сторони. Якщо вона не буде розпливатися, то все готово.
Банки з кришками заздалегідь стерилізуємо підходящим способом. Розливаємо ще гаряче желе по ємностей і закатуємо. Даємо постояти якийсь час до повного остигання, після чого ставимо банки в придатне для зберігання місце. Дістаємо взимку і насолоджуємося смачним і корисним брусничним желе. Приємного апетиту!
Варенье Джеми Желе на зиму