Желе з червоної смородини без цукру, безсумнівно, справжня скарбниця вітамінів. Крім цього, можна сказати, що таке желе можна подавати на стіл як самостійний десерт, так і в якості начинки для пирогів, та млинців. Даний рецепт стане справжньою знахідкою для тих, хто веде здоровий спосіб життя і вважає кожну калорію, оскільки в процесі приготування желе з червоної смородини не використовується жоден грам цукру.
Інгредієнти: на 0.25 л.
- Смородина червона – 150 гр.
- Вода – 350 гр.
- Желатин харчовий – 13 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати желе з червоної смородини без цукру, в першу чергу необхідно висипати желатин в окрему миску і заливаємо його охолодженою кип’яченою водою.
Залишаємо все приблизно на сорок хвилин, поки желатин повністю не набубнявіє.
Наступний крок – нам необхідно взяти свіжу стиглу ягоду червоної смородини, ретельно промиваємо їх. Відправляємо в каструлю.
Потім слід залити ягоди киплячою водою і поставити на сильний вогонь дати покипіти кілька хвилин.
Потім знявши каструлю з вогню, в неї необхідно додати набряклий желатин.
Далі знову ставимо каструлю на вогонь. Ягоди з желатином слід постійно помішувати до повного розчинення желатину.
Готову масу необхідно розлити по формочках і відправити в холодильник на кілька годин, де желе прийме свою звичну форму і загусне.
Варення із червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини п'ятихвилинка на зиму