Желе з червоної смородини без цукру, безсумнівно, справжня скарбниця вітамінів. Крім цього, можна сказати, що таке желе можна подавати на стіл як самостійний десерт, так і в якості начинки для пирогів, та млинців. Даний рецепт стане справжньою знахідкою для тих, хто веде здоровий спосіб життя і вважає кожну калорію, оскільки в процесі приготування желе з червоної смородини не використовується жоден грам цукру.


Інгредієнти: на 0.25 л.

  • Смородина червона – 150 гр.
  • Вода – 350 гр.
  • Желатин харчовий – 13 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати желе з червоної смородини без цукру, в першу чергу необхідно висипати желатин в окрему миску і заливаємо його охолодженою кип’яченою водою.

Залишаємо все приблизно на сорок хвилин, поки желатин повністю не набубнявіє.

Наступний крок – нам необхідно взяти свіжу стиглу ягоду червоної смородини, ретельно промиваємо їх. Відправляємо в каструлю.

Потім слід залити ягоди киплячою водою і поставити на сильний вогонь дати покипіти кілька хвилин.

Потім знявши каструлю з вогню, в неї необхідно додати набряклий желатин.

Далі знову ставимо каструлю на вогонь. Ягоди з желатином слід постійно помішувати до повного розчинення желатину.

Готову масу необхідно розлити по формочках і відправити в холодильник на кілька годин, де желе прийме свою звичну форму і загусне.

Варення із червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини п'ятихвилинка на зиму