Червона смородина є кращою ягодою для приготування на зиму смородинового желе, так як вона містить багато натурального пектину. При заготівлі такого десерту з придбаної на ринку ягоди, або коли вам невідомі желюючий властивості смородини (є сорти з малою кількістю пектину), желе краще приготувати з додаванням желатину. Готуємо желе без варіння, тільки трохи нагріваємо для кращого розчинення желатину і цукру.
Інгредієнти: на 2 л.
- Смородина червона – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желатин харчовий – 20 гр.
Процес приготування:
Готувати желе з червоної смородини без варіння з желатином на зиму легко! Червону смородину і цукор обов’язково перед початком приготування зважте, так як від правильної пропорції буде залежати текстура желе. Желатин краще візьміть швидкорозчинний.
акуратно відокремте Ягоди від гілочок і добре промийте на друшляку під проточною водою або у великій мисці, змінивши воду кілька разів.
Промиту ягоду залиште на 10 хвилин на друшляку, щоб вся рідина стекла, або обсушіть її кухонним рушником, адже вода для желе нам не потрібна.
Потім підготовлену смородину пюрируйте за допомогою будь-якого кухонного гаджета або просто розімніть картопляної товкачиком.
Отримане смородинове пюре, ретельно протріть через густе сито для відділення від м’якоті шкірки і насіння ягоди.
Протирайте пюре з допомогою ложки. Що залишився макуха можете залишити для морсу або компоту.
Розраховане кількість желатину залийте холодною водою для набухання і потім розігрійте його до повного розчинення, а краще дотримуйтесь інструкції, зазначеної на упаковці.
Потім пюре поставте на мінімальний вогонь і насипте потрібну кількість цукру. Цукор активно ложкою перемішайте до повного розчинення і перелийте в пюре рідкий желатин. Пюре з желатином також добре перемішайте. Коли цукор розчиниться, вимкніть вогонь, кип’ятити пюре не треба.
Баночки для цієї заготовки заздалегідь стерилізуйте будь-яким способом, а кришки прокип’ятіть. Тепле смородинове пюре з цукром і желатином розлийте в підготовлені банки і відразу їх герметично закупорьте.
Баночки з желе і охолодіть до звичайної температури і переставте на зберігання в холодильник. Його можна зберігати в темному місці при кімнатній температурі, тільки тоді треба його остудити, засипати зверху цукром, а потім баночки закупорити. Застигає смородинове желе тільки в холодному місці, тому перед вживанням, якщо зберігали його у холодному місці, поставте на пару годин в холодильник.
Вдалих і смачних заготовок!