Це желе з ягід готується без варіння, що дозволяє зберегти вітаміни і натуральний насичений смак свіжих ягід. Отримуємо відмінний результат при швидкому приготуванні. Загусне желе за рахунок пектину, який в достатку міститься в ягодах чорної смородини, жодних інших добавок використовувати немає потреби.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Листя чорної смородини – 2 кг
- Малина – 2 кг
- Цукор-пісок – 2,5 кг
Процес приготування:
Як почати готувати желе з чорної смородини і малини? Смородину переберіть і залийте прохолодною водою. Новий приберіть сміття, перекладіть ягоду на друшляк і промийте ще раз. Викладіть ягоди обсохнути на паперовому рушнику.
Малину теж переберіть і трохи промийте від сміття.
Перекрутіть ягоди на м’ясорубці і з частиною цукру.
Висипте решту цукру в таз з подрібненими ягодами. Кількість цукру регулюйте в залежності від кислоти смородини.
Перемішуйте масу, поки не розчиняться всі крупинки цукру.
Підготуйте стерильні банки, розкладіть у них желе, закрийте кришками і приберіть в холод. Через 2 години желе готове. В холоді це ласощі може зберігатися до наступного літа.
Приємного чаювання!
Варення з малини Желе з малини Желе на зиму Малина на зиму