Чорна смородина відома своїми корисними властивостями. Бажаючі зберегти користь ягід і ласує ними взимку активно користуються рецептом желе з чорної смородини з цілими ягодами. Це не тільки корисне і смачне ласощі, але і дуже красиве за рахунок використання цілих ягід, так що його можна їсти самому, так і дарувати близьким.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- чорна Смородина – 2 кг
- Цукор-пісок – 3 кг
- Пектин – 1 пакет
- Вода – 600 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування желе з чорної смородини з цілими ягодами? Чорну смородину промиваємо, прибираємо випадково потрапили гілочки і листочки. Трохи обсушуємо ягоди на кухонному рушнику.
В глибокій великій каструлі 2 кг цукру розводимо у воді до розчинення цукру, додаємо пектин.
До цукрового сиропу всипаємо чорну смородину, акуратно все перемішуємо. Коли смородинове желе закипить, знімаємо піну, варимо ще 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь. Залишився 1 кг цукру всипаємо в желе і ретельно (але не пошкоджуючи цілі ягоди) перемішуємо, щоб цукор розчинився.
Желе з чорної смородини з цілими ягодами розливаємо по заздалегідь стерилізованим банкам, закочує їх. Але не забуваємо залишити желе для дегустації! Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення 5-хвилинка з чорної смородини Чорна смородина на зиму