Чорна смородина відома своїми корисними властивостями. Бажаючі зберегти користь ягід і ласує ними взимку активно користуються рецептом желе з чорної смородини з цілими ягодами. Це не тільки корисне і смачне ласощі, але і дуже красиве за рахунок використання цілих ягід, так що його можна їсти самому, так і дарувати близьким.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 3 кг
  • Пектин – 1 пакет
  • Вода – 600 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування желе з чорної смородини з цілими ягодами? Чорну смородину промиваємо, прибираємо випадково потрапили гілочки і листочки. Трохи обсушуємо ягоди на кухонному рушнику.

В глибокій великій каструлі 2 кг цукру розводимо у воді до розчинення цукру, додаємо пектин.

До цукрового сиропу всипаємо чорну смородину, акуратно все перемішуємо. Коли смородинове желе закипить, знімаємо піну, варимо ще 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь. Залишився 1 кг цукру всипаємо в желе і ретельно (але не пошкоджуючи цілі ягоди) перемішуємо, щоб цукор розчинився.

Желе з чорної смородини з цілими ягодами розливаємо по заздалегідь стерилізованим банкам, закочує їх. Але не забуваємо залишити желе для дегустації! Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення 5-хвилинка з чорної смородини Чорна смородина на зиму