Всім відомо унікальне властивість ожини: вона багата клітковиною, необхідної для поліпшення травлення людини. Заготовивши ці ягоди на зиму у вигляді желе, ви отримаєте прекрасне соковите, ароматне і густе ласощі, що володіє цим потрібне лікувальним властивістю.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Ожина – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування желе з ожини на зиму. Ягоди ожини перебрати. Промити ожину під струменем проточної води. Ягоди просушити на паперовому рушнику.

Перекласти просушену ожину в глибоку миску. Блендером подрібнити ягоди в пюре.

Перетерти вийшло ожинове пюре через сито, щоб позбутися від кісточок. Перелити ягідну масу в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння. Після зменшити вогонь і варити желе близько 20 хвилин, періодично помішуючи масу і знімаючи з неї піну.

Ввести в ягідну масу цукор, варити до повного розчинення цукру і загусання желе. Банки і кришки для закочування желе стерилізувати. Розлити по підготовленим банкам желе з ожини, банки закатати.

Укутати банки з желе ковдрою, поставити їх остигати в тепле темне місце. Після застигання желе переставити в холодну прохолодне місце для зберігання. Дивовижне ожинове желе до чаю готово!

Варення з ожини Джем з ожини Желе на зиму Ожина на зиму