Продовжити насолоду улюбленої багатьма полуниці можна з допомогою рецепта желе з полуниць на зиму. Ніжне і соковите ласощі збереже користь і смак цих чудових ягід. Але будьте готові до того, що вам доведеться заготовити багато такого желе, адже воно дуже швидко розходиться!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желатин харчовий – 20 гр.

Процес приготування:

Готувати желе з полуниць на зиму легко! Полуницю перебрати, помити під холодною водою, просушити на паперовому рушнику.

Висипати полуницю у велику каструлю, засипати цукром. Залишити ягоди на кілька годин, поки полуниця не пустить сік.

Поставити пустила сік полуниці на повільний вогонь. Постійно помішуючи, довести масу до кипіння. Потім зняти полуницю з вогню, остудити і знову прокип’ятити.

У холодній воді замочити желатин на півгодини.

В гаряче полуничну масу акуратно додати набряклий желатин, ретельно перемішати.

Банки і кришки для закочування стерилізувати. Розлити по банках желе з полуницю на зиму, банки закатати. Накрити банки ковдрою і дати желе охолонути. Потім можна прибрати банки на зберігання в льох або інше темне прохолодне приміщення. Приємного апетиту!

Варення з полуниці з желатином Желе з полуниці з желатином Желе на зиму Заготовки з полуниць на зиму