Желе з червоної смородини має кисло-солодкий смак і виходить ароматним. Багато часу його приготування не займе, ніяких складних маніпуляцій не потрібно. Слідуючи кроків, описаних в рецепті, з приготуванням желе впорається і досвідчений кулінар, і починаюча господиня.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати желе з протертою червоної смородини легко! Свіжі ягоди червоної смородини необхідно промити. Якщо ягоди були зібрані з гілочками, то прибирати їх необов’язково. Відправляємо промиті ягоди в ємність, у якій потім буде варитися желе.

В ємність з червоною смородиною додаємо цукровий пісок. Все перемішуємо.

Залишаємо ягоди з цукром на 10 хвилин, періодично перемішуючи їх. За цей проміжок часу цукровий пісок стане вологим завдяки соку ягід.

Далі ємність з червоною смородиною і цукром ставимо на сильний вогонь і протягом 8 хвилин проварюємо, постійно помішуючи. У підсумку ягоди почнуть лопатися, а саме варення буде пузиритися.

Після варіння протягом зазначеного часу знімаємо ягоди з вогню, все перекладаємо в друшляк і протираємо. Гілочки з ягідними залишками затримаються в друшляку, саме тому на самому початку нема необхідності їх видаляти.

Після протирання через друшляк в підсумку виходить ягідне желе. За міру охолодження воно почне загусати. Розподіляємо желе з протертою червоної смородини за заздалегідь підготовленим банкам.

закриваємо Кришками їх тільки після повного застигання желе. За часом цей процес займе не менше 4 годин. Можна залишити відкритими банки на ніч і вранці завершити закатку желе.

Приємного вам чаювання!

Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Джем з червоної смородини без кісточок Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини п'ятихвилинка на зиму