Смачне і корисне варення п’ятихвилинка з ягід ірги та червоної смородини. Це дуже смачне ласощі, досить густе по консистенції. Воно стане гарним доповненням до чаю, пирогів, та млинців.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ірга – 500 гр.
  • Смородина червона – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 0.5 склянки

Процес приготування:

Як приготувати варення з ірги та червоної смородини? Моєму ягоди і даємо їй підсохнути.

Засипаємо цукор в каструлю і заливаємо водою, ставимо на вогонь і на повільному вогні варимо сироп до повного розчинення цукру.

Додаємо в сироп ягоду і перемішуємо, чекаємо, поки маса закипить. Пінку при цьому знімаємо ложкою. Продовжуємо варити протягом п’яти хвилин.

Гаряче варення розкладаємо по банках і закатуємо кришками. Накриваємо варення і чекаємо повного остигання.

Приємного апетиту!

Варення Варення-желе з червоної смородини Варенье-п'ятихвилинка з червоної смородини Джем з ірги Джем-желе з червоної смородини Джеми Желе з червоної смородини без желатину Повидло з червоної смородини