Одне з улюблених ласощів моєї сім’ї – желе з протертою малини. Коли урожай великий, я намагаюся приготувати таке желе у великій кількості. Консистенція частування виходить ніжною і однорідною. Таке желе просто тане в роті і рука так і тягнеться за наступною ложечкою смакоти.
Інгредієнти: на 2 л.
- Малина – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Як приготувати желе з протертою малини? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування малинового желе. Я завжди використовую тільки свежесобранную ягоду. Малину ретельно переберіть.
При необхідності ягоди малини викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Викладіть підготовлені ягоди в ємність з товстим дном. З допомогою картоплем’ялкою або заглибного блендера подрібніть ягоди до однорідного стану. Потім поставте ємність з малиною на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася, варіть приблизно 15 хвилин.
Зніміть малинову масу з вогню і акуратно, щоб не обпектися, протріть через дрібне сито, застелене марлею.
Протерту малинову масу знову помістіть в ємність для варіння. Засипте ягідне пюре необхідною кількістю цукрового піску, обережно перемішайте. Потім поставте ємність з вмістом на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть малинове желе близько 10 хвилин.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Ємність з малиновим желе зніміть з вогню.
Ополоником розлийте гаряче малинове желе по стерильним банкам, закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження і перемістіть їх у темне місце на зберігання.
Остигле желе добре загусне, і можна буде знімати пробу.
Приємного насолоди!
Варення з малини Желе з малини Желе на зиму Малина на зиму