Дуже красиво виглядає таке варення при подачі – густа, желеподібна основа і цілі ягідки, які переливаються бордовим кольором. Ідеальний супровід для домашньої випічки типу оладок, млинців, сирників. Пару баночок такого ласощі точно варто заготовити в період урожаю.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Вишня – 600 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати желе з вишні з цілими ягодами на зиму легко! Вишню ретельно миємо в проточній воді, паралельно видаляючи ягоди з дефектами і випадкові сміття.
З промитої вишні виймаємо кісточки. Робимо це над будь широкої посудом, щоб зібрати виділяється сік. Підготовлену вишню разом з соком покласти в глибоку ємність для варіння варення.
Засипаємо ягоди цукровим піском і залишаємо на деякий час, щоб розійшовся цукор в ягідної маси.
Потім ставимо ємність на плиту. Доводимо ягідну масу до кипіння і варимо при інтенсивному кипінні і помішуванні протягом десяти-дванадцяти хвилин. Потім знімаємо з плити і даємо повністю охолонути.
В окремий посуд поміщаємо приблизно півсклянки провареної вишневої маси, всипаємо в неї желатин, перемішуємо і залишаємо для набухання на сорок-сорок п’ять хвилин. Каструлю з вишневою масою знову ставимо на плиту, додаємо в неї набряклий желатин, перемішуємо і нагріваємо всі разом до шістдесяти градусів. Знімаємо з плити.
Банки і кришки моєму, стерилізуємо і обсушуємо. В підготовлену тару розливаємо готове гаряче желе, закручуємо сухими кришками. Заготовки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і залишаємо в такому положенні остигати. Остиглу заготівлю прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Варення Варення з вишні Варення з вишні з желатином Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Вишня в сиропі на зиму Вишня з цукром на зиму Желе з вишні без кісточок