Варення з вишні на сковороді є одним з найпростіших способів заготівлі ягоди на зиму. У процесі смаження вишня, поєднана з цукром перетворюється в ароматну карамель з неповторним смаком і ароматом. У цьому легко переконатися, приготувавши варення за рецептом, який ми представили вашій увазі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з вишні на сковороді? Вишню необхідно перебрати, ретельно вимити і видалити кісточки.

Відправляємо вишню в сковорідку. Ягода повинна покрити поверхню сковорідки одним шаром.

Далі вишню необхідно рівномірно засипати цукром.

Відправляємо сковорідку на вогонь, постійно помішуючи ягоди.

Після того, як вишня почне пускати сік, вогонь необхідно збільшити.

Завдяки цьому зайва вода, яка міститься у вишні, випарується.

Через десять хвилин вишня, поєднана з цукром, почне карамелізуватися.

Варення можна розкладати по чистим і сухим банкам.

Рекомендуємо зберігати в темному прохолодному місці.

Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Вишня в сиропі на зиму Вишня з цукром на зиму